PAARDEN

LUSITANOS

Sinds enkele honderden jaren wordt de Lusitano gefokt in Portugal. De Lusitano is nauw verwant aan de Spaanse buurman, de Andalusier of PRE.

 

Het mooie van de Lusitano is dat het een zeer veelzijdig ras is, wat kan worden ingezet in vrijwel alle disciplines, klassieke dressuur, tuigpaard, stierenvechten en in vroegere tijden natuurlijk ook als oorlogspaard, waar hij dapper meevocht met zijn ruiter.

 

Tegenwoordig wordt de Lusitano ook gewaardeerd als recreatiepaard doordat hij met zijn moedige karakter ideaal is om door de bossen en over het strand te rijden, maar hij gaat ook net zo rustig door een drukke woonwijk of langs een drukke weg. Kortom, een ras dat voor ieder wat biedt.

Hengsten

Hengsten

MAAK KENNIS MET ALLE HENGSTEN

De hengsten die wij gebruiken worden geselecteerd op uitstraling, karakter, conformatie en beweging. Op dit moment gebruiken wij Duque d’ Atela, Amado en Primavera als dekhengsten.

 

BEKIJK

Merries

ONTDEK ALLE MERRIES

In totaal hebben wij 7 merries voor de fokkerij, maar we laten regelmatig een merrie een jaartje rusten zodat ze niet constant zwanger en zogend zijn. We hebben 4 dochters van Nenufar en 3 van andere fokkers.

 

BEKIJK

merries
Veulens

Veulens

NEEM EEN KIJKJE BIJ DE VEULENS

De veulens van Quinta do Nenufar groeien allemaal op in de kudde, liefst met leeftijdsgenoten en wat oudere dieren ertussen, zodat ze goed leren te socialiseren. Gemiddeld worden ze gespeend op 7-8 maanden leeftijd zodat ze lang bij hun moeder en in de merriegroep lopen. Met het afspenen blijven ze nog. 4 weken op stal om aan de mensen te wennen, en om de basisdingetjes zoals vaststaan, aangeraakt worden, voetjes optillen, etc. te leren.

 

BEKIJK