OVER ONS

Quinta do Nenufar

Sinds 12 jaar wonen wij in Portugal, waar wij een bescheiden Lusitanofokkerij hebben en dagelijks genieten van het goede leven om ons heen en van het (merendeels) prachtige weer.

 

Doordat we merkten dat vrienden en klanten het leuk vinden om een keer bij ons te rijden, of om uit lunchen te gaan in een Alentejaans dorpje, hebben wij besloten om ons op beperkte schaal toe te leggen op het Turismo Equestre. Op deze manier kunnen wij mensen kennis laten maken met de fantastische Lusitanos en de Portugese cultuur, zoals die bv in de Algarve niet meer gevonden kan worden tussen het massatoerisme.

 

De Alentejo heeft rust en ruimte en is nog geheel onbedorven en je kan er uren rijden zonder auto’s en regeltjes, galopperen over de akkers of door de rivieren rijden. Omdat alles kleinschalig is op onze Quinta, doen we veel zelf met behulp van 2 medewerkers, 1 ruiter en 1 all round medewerker. De fokkerij wordt ook door ons kleine team gerund. Gemiddeld fokken we 3/4 veulens per jaar, wat voldoende is. Op deze manier blijven we betrokken bij alle paarden en leren we ze allemaal goed kennen in de 3 jaar van hun jeugd. We streven ernaar om mooie, goed bewegende paarden te fokken die vol vertrouwen in de mensheid hebben maar toch een zo natuurlijk mogelijk leven leiden in groepsverband. Wij heten iedereen van harte welkom op de Quinta, voor een vakantie, een dagje of zomaar om de paarden te komen bekijken en een lekkere lunch te nuttigen.